Rueda bouwkosten- & adviesbureau

Van bouwontwerp tot en met oplevering

Architectenkeuze

De architect is waarschijnlijk de belangrijkste adviseur die u bij uw bouwplannen betrekt. De keuze voor een architect is afhankelijk van verschillende uitgangspunten. U kunt kiezen voor ervaring, prijs, referenties of “een goed gevoel”. Hij moet dus zowel bij het project passen als bij u als opdrachtgever. Daarom maken wij voor u wel een selectie van architecten die passend zijn bij uw project maar ligt de definitieve keuze van architect bij u als opdrachtgever.

Plantoetsing

Met een plantoetsing beoordelen we of het plan voldoet aan alle eisen. Hierbij kijken we onder andere naar technische eisen(bijvoorbeeld het gebruik van juiste materialen, zijn alle onderdelen op elkaar afgestemd) en/of functionele eisen (is het gebouw naar de wens van de gebruiker).

Door een zogenaamde plantoetsing op te nemen in uw planvoorbereiding, voorkomt u dat tijdens of zelfs na de bouw wijzigingen doorgevoerd moeten worden waardoor eventuele wijzigingskosten vele malen hoger uit zullen vallen dan wanneer deze wijzigingen in de voorbereiding al opgemerkt zouden zijn.

Aanbesteding // uitgifte werk

Mede afhankelijk van het soort en de grootte van het werk kunt u kiezen voor een aanbesteding of een uitgifte van het werk op een andere manier.

In samenspraak met u als opdrachtgever kunnen we bepalen welke vorm voor u en het bouwproject het beste is waardoor een gunstig effect op de haalbaarheid van uw bouwplannen wordt verkregen.

Directievoering // bouwtoezicht

Een bouwproces is over het algemeen gezien altijd erg complexen risicovol. Vaak heeft een opdrachtgever niet de juiste technische kennis in huis om de juiste beslissingen te nemen.

Een goede begeleiding door ervaren projectmanagers geeft u dan ook de meeste kans op een succesvol bouwtraject.

Of dit nu is als permanente begeleiding gedurende de gehele bouwfase of op bepaalde momenten tijdens het bouwproces. Wij kunnen uw bouwproject begeleiden binnen de gestelde lijnen vantijd, kwaliteit en geld.